Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Західному кордоні України утворилися черги

Після Різдва на Західному кордоні країни утворилися черги. 9 січня в пунктах пропуску помітили збільшення пасажиро-транспортного потоку.

Виїзд громадян з України переважає над в’їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Здебільшого зростання пасажиропотоку відбувається через збільшення кількості громадян України, які прямують за кордон після завершення новорічно-різдвяних свят. Перед деякими пунктами пропуску, такими як «Краківець», «Шегині» та «Грушів», стоїть “затор” з 80 до 150 автівок. Однак черги відсутні перед пунктами пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Смільниця».

Для осіб, які не зробили ПЛР-тести на ковід за 24 години до в’їзду в Польщу, біля пунктів пропуску «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська» та «Ягодин» працюють відповідні мобільні лабораторії.  Це також може уповільнити перетин кордону. Загалом за 8 – 9 січня на західному напрямку кордон держави перетнуло 32,7 000 осіб та 7,8 000 транспорту.

Щоб пришвидшити процес, Державна прикордонна служба України збільшила кількість прикордонних нарядів. Прикордонники радять мандрівникам обрати пункти пропуску з найменшим накопиченням автотранспорту.

Маргарита Турчак

Нагору