Інформатор Коломия

ТРЕШ

Коломийський суд посадив на довічне чоловіка, який намагався зґвалтувати та вбив 9-річну дівчинку

18 січня суд розглянув кримінальне провадження стосовно жителя Косівського району. Обвинувачений намагався зґвалтувати малолітню, після чого вбив її.

Чоловіка судили за частиною 3 статті 15, частиною 4 статті 152, параграфами 2, 4, 10 частини 2 статті 115 КК України. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу суду.

Подія трапилась у червні 2015 року в одному із сіл Косівського району. Обвинувачений, перебуваючи на ринку, побачив 9-річну потерпілу, після чого схопив її ззаду за шию та затягнув вглиб чагарнику, з наміром вступити з нею в статеві зносини. Почувши відмову потерпілої та долаючи її опір, повалив дитину на землю та здавив руками шию. Продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений уламком шиферу та розбитою пляшкою завдав їй ряд ударів. Після вчинення вбивства обвинувачений прикрив труп потерпілої гілками та травою, і покинув місце події.

При призначенні покарання, суд врахував ступінь суспільної небезпеки скоєного кримінального правопорушення. Обвинувачений раніше двічі притягався до кримінальної відповідальності та засуджувався за тяжкі злочини. Вироком суду чоловіка визнано винуватим, йому призначили довічне позбавлення волі.

Платон Бережний

Нагору