Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Погода на 20 січня: у Коломиї буде сніг

погода у коломиї 26 січня

У Коломиї протягом дня 20 січня буде хмарно, а ввечері очікується сніг. Найнижча температура за день – 4 градуси морозу.

Найхолодніше буде вранці, о 8:00, – 4 градуси морозу. Температура повітря вдень – 1-3 градуси нижче нуля. Ввечері очікується до -2º. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Гідрометцентр.

Очікується посилення швидкості вітру до 15-24 м/с. Хуртовина можлива при швидкості вітру 12 м/с і більше, тож на території області збережеться лавинна небезпека. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 72 відсотками протягом доби. Світанок настане о 8:00, а захід – о 17:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1948 році – 8,2 градуса тепла, а найнижчу в 1963-му – 34 градуси морозу.

Народні прикмети: 

20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

Маргарита Турчак

Нагору