Інформатор Коломия

ТРЕШ

Житель Коломиї відсудив 110 тисяч гривень за смерть батька у ДТП

Коломийський суд частково задовольнив позов Андрія Масляка, який вимагав стягнути 280 тисяч гривень моральної компенсації з транспортної компанії ТзОВ «Осмолода-Транс» за смерть батька.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Захід.нет.

У вересні 2020 року водій підприємства, керуючи службовим авто, збив 60-річного чоловіка поблизу Калуша та втік з місця ДТП, не надавши допомоги потерпілому. Від отриманих травм чоловік помер на місці аварії, а його тіло знайшли лише через чотири дні. Розглянувши матеріали справи, суддя Коломийського суду Віктор Васильковський ухвалив рішення стягнути з підприємства 110 тисяч гривень моральної компенсації.

У матеріалах справи йдеться, що вночі 1 вересня 2020 року на дорозі між Калушем та селом Вістова водій транспортної компанії «Осмолода-Транс» збив 60-річного чоловіка. За словами водія, пішохід був у темному одязі, тому водій побачив його запізно і не встиг загальмувати. Після ДТП водій втік з місця аварії та залишив чоловіка помирати.

«Водій, в порушення вимог правил дорожнього руху, достовірно знаючи, що такими своїми діями він поставив потерпілого у небезпечний для життя стан, маючи можливість для надання допомоги, не вжив заходів для надання чоловіку заходів домедичної допомоги, не викликав бригаду швидкої медичної допомоги та не відвіз потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, а умисно залишив його у небезпечному для життя стані та втік з місця події», – йдеться у рішенні Коломийського суду.

Раніше ми повідомляли, що потяг “Київ – Івано-Франківськ” зіткнувся з вантажівкою. Також говорили про те, що на Прикарпатті перекинулася вантажівка: паливо розлилось на дорогу.

Платон Бережний

Нагору