Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї пройшли навчання з цивільного захисту: як це було

В Коломиї у спортивному комплексі на вулиці Довбуша пройшли публічні навчання з цивільного захисту. Досвідчені інструктори проводили тренінги з підготовки “тривожної валізи”, надання тактичної медичної допомоги, поводження зі зброєю та пояснювали правила поводження мешканців в умовах надзвичайних ситуацій та бойових дій.

Участь у навчаннях взяло близько 150 людей. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на міського голову Богдана Станіславського.

“Ці навчання пройшли в рамках комплексу заходів підготовки цивільного захисту Коломийської громади. Такий захід буде не останнім, ми запрошуємо до участі в навчаннях всіх мешканців громади, зокрема організації, установи та підприємства”, – наголосив мер.

Присутні отримали ази мінно-вибухової справи; дізналися, як вдягати військові обладунки; навчилися зупиняти критичні кровотечі за допомогою турнікету; побачили, як правильно евакуювати поранених тощо.

Також міська рада підготувала єдину інформаційну сторінку про цивільний захист. Актуальну інформацію щодо геополітичної ситуації читайте на Інформатор Україна. До речі, такі навчання пройшли й в інших містах України. Тут ви можете побачити яскраві фото з вишколу у Дніпрі.

Медична справа

Медична справа

Завітали близко 100 людей

Завітали близко 100 людей

Кровоспинні турнікети

Кровоспинні турнікети

Обладунки військового

Обладунки військового

Евакуація пораненого

Евакуація пораненого

Платон Бережний

Нагору