Інформатор Коломия

ВЛАДА

Акції на підтримку України пройшли у чотирьох найбільших містах Австрії

У чотирьох найбільших містах Австрії – Відні, Граці, Лінці та Зальцбурзі – у суботу пройшли акції в рамках глобальної кампанії “Європейський день солідарності: STAND WITH UKRAINE” на підтримку України, її незалежності та суверенітету.

Розповідає Інформатор.

Великий мітинг за участю декількох сотень людей, організований ГО “Unlimited Democracy” за підтримки організації Vienna goes Europe та Пан’європейського руху Австрії, пройшов у центрі австрійської столиці на площі Прав людини. Він зібрав як проживаючих у Відні українців, але й також друзів України з Австрії, Німеччини, Грузії, Білорусі, РФ та інших країн. Також свою підтримку українському народу висловлювали багато перехожих, у т.ч. іноземців, які в цей час прогулювалися центром міста.

Акція розпочалася з хвилини мовчання у пам’ять про українців, які загинули під час Революції гідності 8 років тому, відстоюючи демократичний європейський шлях України. Після цього прозвучав Державний гімн України та з промовами перед присутніми виступили численні спікери, серед яких були, зокрема, посол України в Австрії, представники політичного істеблішменту, наукових кіл та громадянського суспільства Австрії, російські, білоруські та українські громадські активісти.

“Сьогодні ми стоїмо не лише у Відні. Цей нашого мирної кампанії доєдналися ще 28 міст: від Лондона до Лісабона, від Бордо до Києва ми об’єдналися, щоб вийти на підтримку незалежності та суверенітету України. В самій Австрії сьогодні також пройдуть ще три акції: у Зальцбурзі, Граці та Лінці”, – заявила на початку демонстрації голова Unlimited Democracy Анна Паттерманн.

У ході акції у Відні також було розгорнуто понад 30-метровий український прапор, який учасники заходу спільно тримали в знак єднання.

На головній площі австрійського Грацу у суботу також пройшла найбільша за весь час акція на підтримку України. Організований українськими організаціями “Рідна домівка” та “Січ” захід зібрав не лише самих українців, але й до нього долучилася місцеві жителі та представники білоруської громади.

На підтримку України та із засудженням російської агресії українці вийшли також і в інших австрійських містах – Лінці та Зальцбурзі.

Як відомо, 18-20 лютого у 28 містах Європи проходить глобальна кампанія “Європейський день солідарності: STAND WITH UKRAINE” на підтримку України, її незалежності та суверенітету та із засудженням триваючої російської агресії.

Джерело – УКРІНФОРМ

Ніка Кричовська

Нагору