Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Олімпіада-2022: на якому місці Україна

Олімпійські ігри-2022 підійшли до завершення. У Пекіні відбувся останній змагальний день, на якому розігрувалися комплекти нагород.

Актуальні новини підготував Інформатор.

В останній день Олімпіади-2022 розіграли п’ять комплектів нагород (усього – 109). Загалом медалі виграли спортсмени з 29 різних країн.

Україна за підсумками виступів на Олімпіаді у Пекіні здобула лише одну нагороду. Її автором став фристайліст Олександр Абраменко, який став срібним призером у лижній акробатиці.

Таким чином, Україна вдруге поспіль закінчила виступи на Зимовій Олімпіаді з медаллю саме завдяки Олександрові Абраменку. На Іграх у Пхьончхані український фристайліст став олімпійським чемпіоном.

У медальному заліку Україна посіла 25-е місце. Цей результат є найгіршим для України за останні 12 років, коли на Іграх у Ванкувері не було здобуто жодної медалі.

Загалом Україна вдруге в історії фінішує на 25-й позиції у медальному заліку Олімпіади. Аналогічну позицію українці зайняли і за підсумками Ігор у Турині в 2006 році, коли здобули дві бронзові нагороди.

Де дивитися церемонію закриття Олімпійських ігор?

Офіційним транслятором церемонії закриття в Україні є Суспільне: пряма трансляція на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Церемонії Закриття Олімпіади-2022. Початок церемонії – о 14:00 за Києвом. Дивіться пряму трансляцію тут.

Джерело – Суспільне.

Ніка Кричовська

Нагору