Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За одну добу – 32 пожежі через підпали трави

Щороку те саме: вони – ґаздують, вогнеборці – гасять. Тим часом виклики на побутові пожежі очікують, поки звільниться хоч одна бригада. Лише за минулу добу рятувальники Прикарпаття 32 рази виїжджали на ліквідацію займань сухої трави. Загальна площа займань сухої трави на території області складає 21 га.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення Коломийське РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом зловмиснику передбачено штраф від 91 800 до 153 тис. грн або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. А за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – штраф від 4590 грн до 15 300 грн.

Редакція Інформатора закликає читачів бути свідомими, історій про “ігри з вогнем”, які обернулися трагедією вже більш ніж достатньо!

Якщо ви стали свідками підпалів трави й сухостою – повідомте ДСНС за номером 101 і напишіть нам kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору