Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ліцей №1 відновлює занедбаний тир

У коломийському ліцеї №1 розпочалися роботи з відновлення тиру. В планах – реставрація усього навчального закладу, – розповів директор ліцею Мирослав Граб.

Репортаж підготував Інформатор.

Довгий час тир знаходився в занедбаному стані. Туди часто навідувалися безхатьки, розбивали вікна та залишали по собі сміття. Мешканці довколишніх приватних будинків також не гребували залишити відходи у цих стінах. Приміщення тиру досить велике – 50×6 м². Окрім ремонтних робіт у будівлі, запланована гідроізоляція території.

“Ініціатива йде від міського голови Богдана Станіславського, – зауважує директор ліцею Мирослав Граб. – Хоча ми не перший рік зверталися до влади міста з пропозицією відновити тир. Питання було то не на часі, то не по кишені. Вочевидь, нині це актуально. Тішуся, що ми відновимо тир, бо цей об’єкт є надзвичайно необхідним не тільки для розвитку навиків ліцеїстів, але і як додаткове сховище. Воювати не треба, проте вчитися захищати свою землю має кожен, хто себе поважає”.

Стрільба у тирі буде як позашкільною, так і факультативною. Дирекція розглядає тир як опцію заробітку, аби додатково мати фінансові запаси для утримання приміщення та господарських потреб.

Для реалізації проєкту залучатиметься спонсорська допомога, адже ремонтні роботи не фінансуватимуться міським бюджетом – каже директор ліцею. На допомогу сьогодні прийшло восьмеро батьків. Роботи планують закінчити до Великодня.

У майбутньому – велика реконструкція усього ліцею: ремонт стадіону, демонтаж сходів, облагородження території. Минулої неділі до навчального закладу завітали проєктанти з Києва та міський голова із заступниками. У міському бюджеті закладено 10% на відновлення ліцею. Основну підтримку навчальний заклад отримуватиме завдяки програмам фінансування Міністерства освіти і науки України. Роботи вже розпочались та триватимуть впродовж двох років.

 

 

Ніка Кричовська

 

Нагору