Інформатор Коломия

ВЛАДА

Разом або самотужки: чи приєднають ліцей №6 імені Героя України Тараса Сенюка до ліцею №9

Тиждень не вщухали дискусії: колектив та батьки ліцею №6 виступали проти приєднання, побоюючись закриття школи в на житловому масиві Леонтовича… А це, між іншим, один з найбільш густонаселених мікрорайонів міста. Влада ж заперечувала, мовляв, опорні школи – це діло: оптимізація, менше адмінвитрат, а школа, як стояла – так і залишиться. Сьогодні на громадських слуханнях кожна зі сторін мала нагоду висловитися.

Проект рішення “Про реорганізацію ліцею №6 ім. Героя України Тараса Сенюка шляхом приєднання до ліцею №9” сьогодні розглянули на громадських слуханнях у Коломиї. Громада проголосувала.

Як це було, довідувався Інформатор.

Сьогодні у коломийському Народному Домі відбулися відкриті громадські слухання. На заході йшлося про приєднання ліцею №6 ім. Героя Тараса Сенюка до ліцею №9. Обговоренням опікувалися три представники міської влади: Любомир Бордун – очільник управління освіти у Коломиї, Володимир Мельничук – профільний заступник міського голови та Богдан Станіславський  – міський голова.
З 10-хвилинними промовами виступили директорки ліцеїв. У залі – 245 осіб, більшість з них – обурені батьки учнів шостого ліцею та, зокрема, матір Героя України Тараса Сенюка, який свого часу навчався в ліцеї №6.

Які зміни передбачає об’єднання двох ліцеїв?

Головно адміністративні, – розповідає Володимир Мельничук. Після приєднання ліцей №6 втратить свій юридичний статус. Тривалість навчання обмежиться 9 класами. Скорочень вчительського штату не буде – переконують голови комісії. Утім, присутні у залі вчителі охоче висловлювали своє “проти” біля мікрофону.

Після тривалого полілогу відбулося голосування, в результаті якого проєкт не був підтриманий.
33 голоси – “за”, 1 – “утримався” та 211 осіб – категорично “проти” приєднання.

Результати громадських слухань будуть подані до депутатського корпусу, який прийматиме кінцеве рішення. До слова, це рішення винесення на наступну сесію Коломийської міської ради, яка відбудеться 24 лютого. Чи слухаються обранці міські урядники до думки коломиян? Інформатор тримає руку на пульсі цього питання.

 

Ніка Кричовська

 

Нагору