Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Донбасі загинув український військовий, ще шестеро поранені або травмовані

У зоні бойових дій на Донбасі 22 лютого станом на 19:00 внаслідок обстрілів окупаційних сил загинув український військовий. Ще один отримав поранення, а п’ятеро — бойове травмування.

Довідувався Інформатор.

 

Про це на брифінгу повідомив речник штабу ООС Павло Ковальчук.

Він зазначив, що поранені та травмовані військові перебувають у лікувальних закладах, стан їхнього здоров’я — задовільний.

Від початку доби бойовики 72 рази відкривали вогонь, 53 з них з забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко уточнив, що військовий загинув поблизу селища Новотроїцьке Волноваського району під час обстрілу.

Обстріли цивільних

Як повідомили у МВС, внаслідок обстрілів окупаційними силами 22 лютого Попасної на Луганщині без води залишилися три тисячі людей; крім цього, снаряд пошкодив електропостачання водонапірної станції у місті Золоте-3 (колишній Стахановець), а сім тисяч жителів Красногорівки на Донеччині внаслідок обстрілів також залишилися без електропостачання.

Окрім того, як заявив очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, під час обстрілу Мар’їнки на Донеччині постраждав мирний житель.

Загострення на Донбасі

З 17 лютого в зоні бойових дій на Донбасі значно збільшилася кількість обстрілів. Бойовики за добу десятки разів порушують режим «тиші» (а 19 лютого була понад сотня порушень), водночас заявляючи про «атаку» з українського боку.

У ЗСУ наголошують, що відкривають вогонь лише в тому разі, коли дії окупаційної влади загрожують життю та здоров’ю українських бійців і мирних громадян.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Росія готує теракти на окупованих територіях Донбасу, жертвами яких мають стати мирні жителі. За його словами, Москва прагне використати це як привід для звинувачення України та введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців».

21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання «ЛНР» та «ДНР» і доручив ввести на ці окуповані території України російські війська для «підтримки миру». А вже 22 лютого Держдума РФ та «парламенти» самопроголошених «республік» «ратифікували» договори про співпрацю на 10 років з автоматичним продовженням ще на п’ять років.

Джерело – Громадське.

Нагору