Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як світ реагує на напад Росії?

Напад Путіна на Україну є настільки віроломним та диким, що навіть Лукашенко, фактичний його співучасник, почав удавати, що він тут ні до чого.
Інформатор цитує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Президент Чехії, Мілош Земан, один з небагатьох західних лідерів, який завжди симпатизував Путіну, обурився.

Він назвав цей напад «злочином проти людяності». Крім того, охарактеризував росіян як «божевільних» і додав, що «божевільних треба ізолювати». Земан вважає, що Росію чекає «ізоляція та самотність». На додаток він закликав вимкнути Росії SWIFT.

Італія раніше також була схильною «розуміти» Путіна. Але тепер прем’єр-міністр Італії каже, що дії Росії роблять діалог неможливим, а санкції будуть жорсткими.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон пообіцяв надавати Україні військову допомогу, попри те, що вона наразі не є членом НАТО.

Нахабним порушенням міжнародного права, яке не може бути виправданим жодним чином назвав агресію Росії канцлер Німеччини Шольц.

А президент США Байден сказав, що цей «запланований і неспровокований» напад матиме катастрофічні наслідки, за які Росія нестиме покарання.

Білоруська опозиційна лідерка Світлана Тихановська назвала дії Путіна «актом віроломної агресії», а співучасть Лукашенка – «державною зрадою». Вона заявила, що готова сформувати уряд та представляти Білорусь на міжнародної арені.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що «Європа та вільний світ» мають негайно відповісти на злочинну агресію Росії щодо України та зупинити Путіна, схваливши найжорсткіші санкції.
Фактично всі світові лідери відреагували на останні події схожим чином і єдині у своїй думці, що Путін пустився берегів, тому час няньчитися з ним пройшов.

Наталка Сандецька 

Нагору