Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Внаслідок російських атак загинуло 57 українців

За оперативними даними у результаті російського нападу загинуло 57 українців. Ще 169 – поранено.

Про це повідомив Інформатор, посилаючись на прес-службу МОЗ.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що система працює стабільно, медики будуть намагатися врятувати життя кожного українця

“Закладам охорони здоров’я знову доводиться перепрофільовуватися. Сьогодні ми запропонували тим, кого можна лікувати амбулаторно, залишити заклади охорони здоров’я, щоби бути готовими приймати українців, яким потрібно буде надавати медичну допомогу. Ми зробили це на усій території разом із уведенням воєнного стану», – зазначив Віктор Ляшко.

За його словами, медичні працівники працюють постійно, чергують усі медики, не лише  хірургічного профілю, травматологи, реаніматологи. Усі на своїх робочих місцях: і комунальних лікарнях, і в закладах, що є у підпорядкуванні МОЗ, Національної академії медичних наук. Є сигнали про готовність від певних приватних клінік.

Ми працюємо з фармацевтичними заводами, з дистриб’юторами ліків – усі готові, всі стоять на захисті нашої держави.

“У Генеральному штабі є підрозділ з медицини, в якому працюють і працівники МОЗ. Ми постійно координуємося, допомагаємо одне одному, щоб кожен, хто потребує допомоги, її отримав”, – підсумував міністр.

Нагадуємо, що Івано-Франківська обласна клінічна лікарня в режимі очікування.

Ольга Пукавчук

Нагору