Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Народжена в укритті: історія коломиянки Мії

Мії три дні, і вона – одна з шести дітей України, народжених під час повітряної тривоги. В будь-який інший день до війни ця історія пройшла б повз наших читачів, але сьогодні такі події утверджують нашу думку, що життя триває і воно варте цієї боротьби.

Я купую іграшку для дівчинки, яка народилась під час повітряної тривоги в Коломиї 25 лютого. Продавчиня квіткового магазину розчулено ділиться останніми новинами з фронту і раптом зазначає: “Але ж у нас від початку війни народилося вже п’ятеро малюків. І навіть одна з них – в Коломиї! Ви чули про про це?”. Що й казати, чула, ще не бачила, але дуже чекаю зустрічі… Ось якраз обираю подарунок для молодої матусі.

Про крихітку, її відважну маму й лікарку, яка приймала пологи – в репортажі Інформатора.

До сирени

25 лютого, сутеніло. Породіллі Коломийського пологового будинку відпочивали у своїх палатах, мабуть, тішились малюкам, приймали вітання від друзів та рідних. І раптом – сирена.  “Всі в укриття!”. Метушня, збори, змішання…

Ще вранці персонал пологового разом з майбутніми татусями обладнали у підвалі пологову залу, встановили столик з підігрівом для немовлят, місця для перечікування небезпеки. Нестор – батько Мії – був з їх числа. Тоді він ще не знав, що його коханій Людмилі доведеться народжувати саме тут.

Вітаємо, Міє!

Дівчинка народилась того ж дня – 25 лютого, о 19:06. Лікарка, акушер-гінеколог Сюзанна Богданівна не розгубилась і прийняла пологи в бомбосховищі, в оточенні вагітних, породіль та медичного персоналу закладу. Пологи пройшли без ускладнень. Здорова, спокійна, гарно спить, добре їсть, словом – бойова. Вага – 3400г. Сьогодні, 27 лютого, їх з матусею виписали з пологового. Своїх найдорожчих дівчат Нестор зустрів з квітами і обіймами. Дякував, цілував.

 

Бажаємо Мії Несторівні щасливої долі, багацько здоров’я і любові від рідних. І нехай ця дівчинка, народжена під час війни, виросте і побачить Україну вільною, сильною і мирною!

Наталка Сандецька

 

 

 

Нагору