Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нові вимоги й зведення по Коломийському районі за 27 лютого

Любомир Глушков повідомив про ситуацію в Коломийському районі за 27 лютого й нові вимоги 

Інформатор подає повний текст звернення голови Коломийського району.

“Шановні краяни!

27 лютого доба пройшла спокійно.

Ніяких надзвичайних подій. Хочу зазначити, що вкотре відбулося чергове засідання штабу територіальної оборони. Мною прийнято рішення про те, що на території Коломийського району будуть сформовані 12 блокпостів, які будуть взаємодіяти. Я координуватиму їхню роботу. Будуть органи поліції наданих блокпостах буде відповідно організована робота щодо забезпечення охорони, громадського порядку відповідно нести службу. На блокпостах будуть працівники поліції, територіальної оборони та громадських формувань. Ми зробимо все можливе, щоб ці блокпости не створювали труднощів проїзду для наших жителів громади.

 

Обов’язкові курси первинної медико-санітарної допомоги

Також хочу зазначити, що мною прийнято рішення, і сьогодні ми почали підготовку до організації курсів первинної медико-санітарної допомоги. Всі жінки нашого району в обов’язковому порядку повинні пройти курси і отримати довідку про їх проходження для того, щоб у разі потреби вміти і знати, як надати невідкладну первинну медико-санітарну допомогу. Це стосується не тільки наших військовослужбовців, але й для своїх сусідів, для своїх рідних, і для своїх близьких. Про місце проведення таких курсів і час таких занять ми повідомимо вас додатково. 

Обов’язкові курси володіння зброєю, володіння тактикою ведення боїв і захисту

Крім того, мною прийнято рішення про початок допризовної підготовки нашими інструкторами для чоловіків і, звичайно, для жінок, хто виявить бажання, але в першу чергу – до чоловіків щодо володіння зброєю, володіння тактикою ведення боїв і захисту нашого міста. Я думаю, що це буде корисно для того, щоб ми були завжди готові.

Будівництво фортифікаційних споруд і укріплень

Найближчим часом ми приймаємо рішення щодо будівництва фортифікаційних споруд і укріплень на території Коломийщини після того, як відповідно буде затверджений план оборони і погоджений з нашими військовими. 

Відновлення роботи закладів обслуговування, аптек та ін.

Хочу також звернутися до наших краян, до наших підприємців, особливо у сфері послуг. До мене надходить інформація, що деякі перукарні, аптеки, інші соціальні заклади припинили свою роботу. Я думаю, що вже паніка пройшла, всі заспокоїлася. Тому вимагаю і наказую приступити до своєї роботи, щоб всі установи, організації, аптеки, заклади сфери послуг працювали у штатному режимі, щоб всі фінансові операції, розрахунки проводилися на території району у штатному режимі. Це я дуже важливо. Це безпека і фінансова стабільність нашої держави, нашої області й нашого краю.

Заборона кольорового скотчу

Сьогодні штабом прийнято рішення про заборону реалізації на території Коломийського району у закладах торгівлі кольорового скотчу. Прошу всіх, хто має цей скотч продажу здати його на потреби української армії, яка у цьому має нагальну потребу.

 

Наталка Сандецька

Нагору