Коломия До сайту

Чи вистачає запасів хліба та борошна на Коломийщині

Через ситуацію в нашій державі, краяни турбуються, що може не вистачати хліба і починають скуповувати муку.

Інформатор відвідав та перевірив чи є причини для тривоги.

Ми побували у сімейній міні-пекарні “Під липами”, що у селі П’ядики. Власник Віктор Бєлов з дружиною та дітьми випікають у електропечі близько 300-400 буханок хліба в день, який може зберігатися до двох тижнів, адже приготовлений без дріжджів.

Пан Віктор повідомив, що запасів борошна вистачить приблизно на місяць часу. Постачальники запевняють, що проблем з борошном і суттєвих здорожчань не буде.

Також ми завітали до Коломийського хлібокомбінату. На даний час хлібокомбінат працює в звичному режимі. Запасів сировини – достатньо.

“Раніше випікання хліба відбувалося на дизпаливі, але через різке підняття цін, економічно більш вигідно працювати на газі. Також є піч на пелетах”, – розповів засновник Іван Гуменюк.

Згідно норм пшеничний хліб зберігається 48 годин, а житній – 72. У морозилці хліб може зберігатися близько місяця.

Ольга Пукавчук