Через ситуацію в нашій державі, краяни турбуються, що може не вистачати хліба і починають скуповувати муку.
Інформатор відвідав та перевірив чи є причини для тривоги.
Ми побували у сімейній міні-пекарні “Під липами”, що у селі П’ядики. Власник Віктор Бєлов з дружиною та дітьми випікають у електропечі близько 300-400 буханок хліба в день, який може зберігатися до двох тижнів, адже приготовлений без дріжджів.
Пан Віктор повідомив, що запасів борошна вистачить приблизно на місяць часу. Постачальники запевняють, що проблем з борошном і суттєвих здорожчань не буде.
Також ми завітали до Коломийського хлібокомбінату. На даний час хлібокомбінат працює в звичному режимі. Запасів сировини – достатньо.
“Раніше випікання хліба відбувалося на дизпаливі, але через різке підняття цін, економічно більш вигідно працювати на газі. Також є піч на пелетах”, – розповів засновник Іван Гуменюк.
Згідно норм пшеничний хліб зберігається 48 годин, а житній – 72. У морозилці хліб може зберігатися близько місяця.
Ольга Пукавчук