Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ситуація в Коломийському районі: звіт за 1 березня

Звіт Любомира Глушкова про ситуацію в Коломийському районі.

Інформатор цитує офіційне звернення.

Шановні краяни!

1 березня в Коломийському районі ніяких надзвичайних подій не зареєстровано. Ситуація в області й у нашому краю повністю під контролем наших правоохоронців і відповідних служб.

Відповідно до наказу створена комендатура, а також призначений комендант.

Вони будуть забезпечувати діяльність наших структур під час комендантської години. Прошу з ними контактувати й виконувати всі вказівки працівників нашої комендатури.

Ми вирішили питання щодо облаштування блокпостів.

На сьогоднішній день блокпости будуть розміщуватися по периметру нашого району. На них будуть нести службу працівники поліції, територіальної оборони за підтримки органів і громадських формувань. Там буде здійснюватися належний і повний контроль всіх, хто заїжджає і виїжджає з нашого району.

Інші пости, які розміщувалися в населених пунктах, де здійснювали патрулювання громадські формування призупинять роботу. Це пости другого ряду. Вони будуть використовуватись тільки за моєю вказівкою у разі, якщо виникне у цьому потреба.
Прошу всіх голів територіальних громадських формувань чітко виконувати накази голови військової адміністрації. Ми знаходимося в тилу, забезпечуємо сьогодні фронт. Від швидкості виконання моїх вказівок залежить те, якою буде ситуація у Коломийському районі.

Виконуйте вказівки правоохоронних органів, військових, а також територіальної оборони. Про надзвичайні події прошу повідомляти наших правоохоронців на телефон 102 для того, щоб ми змогли вчасно реагувати.

Також сьогодні центральна районна лікарня відновлює забір крові.

У нас є необхідні пакети для їх зберігання. Всі, хто бажає, будь ласка, звертайтеся до пунктів переливання крові, звертайтеся до волонтерів і до всіх, хто бажає надавати допомогу нашим збройним силам або переселенцям, контактуйте з волонтерськими центрами, доставляйте до волонтерів тільки те, що необхідне сьогоднішній день.

Вимоги.

На території Коломийського району діє заборона використання дронів.

Пересування під час комендантської години – з 22 до 7 години ранку. В інший час пересуватись районом виключно мають право ті, хто отримують на це відповідні дозволи-перепустки.

Не підвищуйте ціни!

Наших підприємців прошу організувати роботу своїх підприємств з урахуванням вимог комендантської години. До мене надходять звернення про безпідставне підвищення цін на різні продукти першої необхідності. Відповідно я дав доручення правоохоронним органам, податковій, держпродспоживслужбі, органам місцевого самоврядування реагувати на такі виклики. Звертаюся до наших підприємців в Україні: іде війна, ті, хто хочуть наживатися на наших людях – це мародери. Це – дестабілізація та саботаж нормального функціонування нашої держави. Пам’ятайте про це, думайте не тільки про себе і про своє збагачення, думайте про нашу громаду, про наших людей, вони потребують сьогодні нашої з вами підтримки.

Спасибі благодійникам благодійникам!

Щиро дякую вам, що ви підтримуєте українську армію, наші збройні сили, що ви жертвуєте, за те, що ви допомагаєте тим, хто сьогодні цього потребує. Дякую нашій громаді, що з розумінням ставляться до цих викликів і обмежень, які на сьогоднішній день є в умовах військового стану.

Я дуже дякую нашим партнерам за кордоном. Особливо багато поляків з дружніх повітів відгукнулися і допомагають. І сьогодні вже допомога прийшла і далі продовжує йти. Ми вам дякуємо, друзі, що ви не залишили Україну в такий важкий час.

Шановні краяни, зберігайте спокій дотримуйтеся світломаскування, дотримуйтесь правил поводження під час оголошення повітряної тривоги.
Коломийська районна державна адміністрація запустила telegram-канал ви можете на нього підписатися, відповідно, інформацію отримувати через наші засоби інформації. Там оперативно будемо надавати інформацію про оголошення  та відбій повітряної тривоги.

Про будь-які порушення прошу повідомляти на телефон гарячої лінії 102.

Столиця стоїть, Харків стоїть!

Я спілкуюся з нашими захисниками, які безпосередньо там на передовій. Вони передають вам вітання і дякую за вашу підтримку Збройним силам України .

Дотримуємося спокою, підтримуємо армію. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Наталка Сандецька

Нагору