Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Порядок у Коломийській громаді – як допоможе громадський патруль

Фото: Житомир.інфо

Замість облаштування блокпостів, мешканцям Коломийської громади пропонують організувати автомобільні наряди та патрулювати свої вулиці вночі. Проте про створення такого патруля потрібно повідомити поліцію.

Про це пише Інформатор зі слів начальника управління превентивної діяльності Нацполіції в області Ігоря Влашина.

“До нас надходить низка повідомлень кримінального характеру, пов’язаних з об’єктами критичної інфраструктури. На такі повідомлення, крім поліцейських з територіальних підрозділів, реагують підрозділи Служби безпеки України та багато інших. Окрім того, що самовільні пости стоять на узбіччі й невідомо, хто несе там службу, вони також перешкоджають руху. Як ви собі уявляєте, коли на виконання завдання їде працівник силового підрозділу і його зупиняє нічим нерегламентований пост? Яка ситуація може статися?” – каже Ігор Влашин.

Він закликав людей забрати перешкоди, непогоджені з працівниками поліції, й запропонував альтернативний варіант допомоги поліцейським.

“Якщо ви справді хочете допомогти поліції забезпечити правопорядок, створіть у своєму населеному пункті щонайбільше два автомобільні наряди, які нестимуть службу з 21:00 до 6:00. Вони можуть контролювати ситуацію в селах і містах — не допускати крадіжки й виявляти сторонніх людей”, – запропонував Ігор Влашин.

З його слів, про створення такого наряду і номер автомобіля люди повинні повідомити керівнику територіального підрозділу поліції.

Джерело: Суспільне.

Раніше ми повідомляли, куди телефонувати, якщо 102 перевантажено.

Нагору