Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Місце тепла, обіймів, затишку: центр матері й дитини “Янголя” у Коломиї

“Працюючи в дошкільному дитячому закладі, я помітила, що мамусі потребують такого простору. Відтак, створили центр куди вони з дітками можуть прийти пообійматися, випити теплого чаю, забути про складнощі, відволіктися. Ми плануємо залучати психологів, що допомагатимуть відвідувачам центру. Це – місце тепла, обіймів, затишку”, – розповідає волонтерка центру Оксана.

Наразі простір для матусь і діток працює в тестовому режимі – з 11 до 16 години. За потреби, працюватимуть з ранку до вечора, – наголошує Оксана.

Центр зорганізувався блискавичними темпами – за два дні. “Раніше приміщення пустувало. На тлі спільної трагедії нашого народу мусимо допомагати одне одному, простягаючи руку допомоги. Люди з різних куточків телефонують, приносять необхідні речі. Тому дякуємо за допомогу, милосердя і любов”, – ділиться отець Володимир.

Помочі надходить багато: теплий одяг, харчі. Утім, усі охочі можуть поповнювати запаси центру теплим одягом, їжею та підгузками. Мами з дітками вже навідуються до простору, однак, наразі більшість не здогадується про його існування.

Центр складається з кількох просторих приміщень, облаштованих під гральні кімнати для діток. Також є окрема зала для збору необхідностей. Ініціатори цієї чарівної місцини радо вітатимуть кожного.

Центр матері й дитини “Янголя” при Катедральному Соборі знаходиться на вулиці Театральній, 31.

Телефон: +380962846023

Ніка Кричовська

Нагору