Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

20 тисяч іноземців воюватимуть проти здичавілих окупантів у складі Інтернаціонального

Гадаємо, ніхто вже не має сумнівів, що Україну зараз підтримує увесь цивілізований світ. За даними міністра закордонних справ Дмитра Кулеби станом на 6 березня 2022 року бажання воювати в складі Інтернаціонального легіону ТРО зголосилися до 20 000 іноземців з 52 країн.

Повідомляє Інформатор.

За словами очільника української дипломатії посольства 52 країн наразі обробляють заявки іноземних громадян. До України прямують досвідчені ветерани та добровольці за власним бажанням.

“Це їх бажання, ми їх не наймали, ми їх не стимулюємо нічим, – зауважує Дмитро Кулеба. – Це їхня готовність воювати на боці добра”.

За інформацією посольства України у Вашингтоні лише зі США планують виїхати на війну з Росією 3000 американських ветеранів.

Нагадаємо, що для охочих долучитися до Інтернаціонального легіону Тероборони України створена онлайн-платформа. На порталі https://fightforua.org/ можна отримати інформацію про всі кроки, які потрібно зробити для долучення до боротьби українського народу.

Зокрема, щоб вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони України, необхідно звернутися до Посольства України у своїй державі з відповідним наміром та уточнити, які документи, одяг  та обладнання рекомендовано взяти із собою.

Потім необхідно пройти співбесіду в Посольстві з аташе з питань оборони та оформити візу з консулом. Далі подається заявка на призов до Збройних Сил України на добровільну військову службу за контрактом.

Після цього легіонер отримає інструкцію щодо подорожі Україною, необхідні документи та обладнання. Рекомендовано, якщо є, взяти із собою військовий комплект, наприклад, одяг або його елементи, спорядження, шолом, бронежилети тощо.

За необхідності представники посольств та консульств України нададуть допомогу в дорозі.

Прибувши на збірний пункт в Україні, легіонер підписує контракт і приєднується до Інтернаціонального легіону оборони України. Після цього він готовий вступити в битву з окупантами разом із бійцями з усього світу та українськими воїнами.

Наталка Сандецька

Нагору