Інформатор Коломия

ВЛАДА

Загальна мобілізація в Коломийському районі: як це буде відбуватись

Від початку війни – 24 лютого 2022 року – з Коломийського району в ЗСУ пішло біля 1500 прикарпаців станом на 6 березня. Зараз військовий комісаріат зайнятий загальною мобілізацією.

Як це відбувається і хто потрапить під першу хвилю – дізнавався Інформатор.

Відповідно до Указу Президента про загальну мобілізацію всі військовозобов’язані повинні з’явитися до військових комісаріатів в центр комплектування і пройти уточнення військових даних.

В першу чергу до Збройних Сил України будуть направлятися військовослужбовців, які відслужили у ЗСУ, мають бойовий досвід, брали участь у боях в період 2014-2022 року.

Другої чергою будуть відправлятися військовослужбовці, які служили в ЗСУ, однак не брали участі у військових діях. Їх будуть направляти до частин резерву.

І тільки в третю чергу наші громадяни, які не служили в ЗСУ, але придатні до служби у військовий час будуть направлятися до навчальних центрів. Їх навчатимуть. І тільки після цього вони будуть відбуватися у резервні частини Збройних Сил України.

“Ніхто не збирається недосвідчених громадян відправляти у зону бойових дій! – каже начальник Коломийської військової адміністрації Любомир Глушков. – Ми не діємо, як російська федерація, яка направляє необстріляних молодих хлопців на війну як гарматне м’ясо. Ми дбаємо про своїх громадян, думаємо про збереження і спокій нашої нації, нашої України”.

Наталка Сандецька

Нагору