Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець виробляє одяг з принтом, щоб підтримати армію

Футболки та худі з надрукованою фразою, яка стала мало не девізом українців у боротьбі з російськими окупантами, доставляють по всій Україні. Гроші з продажу йтимуть на допомогу українським військовим.

Про це пише Інформатор.

Ідея виробництва футболок та худі з принтом “Рускій ваєнний карабль, іді нах@й” з’явилася у Михайла Бортняка з Івано-Франківська на другий-третій день повномасштабного вторгнення.

“Я зрозумів, що в моєму гаманці є гроші, щоб прожити самому, а хотілося б іще підтримати воїнів. Вирішив, що розумно було б втілити таку ініціативу і підтримати армію не самому, а всією країною”, — розповів Суспільному Михайло Бортняк.

Чоловік домовився з друкарнею принтів і постачальником одягу у Луцьку.

“Вони погодилися у цей непростий для країни час співпрацювати задля допомоги бійцям. Ми домовилися, що вони друкуватимуть і продаватимуть мені одяг за собівартістю, тобто без націнки. Умовно кажучи, мені приходить 500 грн, я 300 переказую собі за вартість матеріалів, а 200 — відправляю на допомогу українській армії”, — каже Михайло Бортняк.

На авторських футболках і худі видрукуваний напис “Рускій ваєнний карабль, іді нах@й”. Михайло говорить, коли розробляв дизайн, то лише графічно оформив і трохи видозмінив цю фразу.

“Матеріал — 100% бавовна. Зараз є жовтий надпис на синьому тлі, але також у планах — додати білий принт на чорному фоні й чорний на білому. Поки основна платформа для продажу — соцмережа Instagram”, — розповів розробник одягу.

5 березня Михайло Бортняк запустив рекламну кампанію. З його слів, за цей час футболками чи худі зацікавилися 20 людей, п’ятеро — вже готові оформити замовлення.

Франківець започаткував виготовлення футболок та худі, щоб допомогти Збройним силам України

Раніше ми повідомляли про перші кроки уряду для підтримки українців під час війни.

Нагору