Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Переселенці, ціни на продукти, виплати: ситуація на Коломийщині

У Коломийському районі функціонують 5 блокпостів, де несуть службу військові, поліція, тероборона та громадські формування. Уже затримано ряд транспортних засобів та осіб, які перевозили нелегальну зброю та заборонені речі. Приміром, 7 березня у водія Lexus вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Про ситуацію на Коломийщині сповіщає Інформатор.

Під час брифінгу Коломийської військової адміністрації Любомир Глушков заявив, що голови територіальних громад отримали доручення забезпечити нормальне функціонування ОТГ. Мешканці можуть звертатися з комунальними чи соціальними питаннями до голів на місцям.

Богдан Станіславський повідомив, що усі комунальні служби працюють в штатному режимі.

У деяких магазинах Коломиї обмежена кількість продукції, яка видається “в одні руки”. Це зроблено у зв’язку з тим, що переселенці почали масово скуповувати продукти. До слова, в більшості магазинів підприємці не піднімали ціни. Також влада обмежила до 10% націнку на продукти першої необхідності.

Підприємства, організації та установи просять відновити роботу, аби люди могти працювати та отримувати заробітну плату.

На території Коломийського району прихисток знайшли  5838 осіб. Тільки 625 переселенців розміщенні в об’єктах соціально-культурного призначення: школах, садочках та клубах. Всього розгорнуто таких установ – 116, частково зайняті 5 з них, і лише одна установа зайнята повністю. У кожній громаді утворено штаб з питань поселення переселенців.

Мешканців Коломийщини та переселенців запевнили, що соціальні виплати обов’язково будуть.

Головам громад доручили забезпечити функціонування міського транспорту в межах можливостей та потреб, які є сьогодні.

Коломия – не є зоною бойових дій, тому громадян закликають не виїжджати за межі держави, а допомагати ЗСУ.

Ольга Пукавчук

Нагору