Інформатор Коломия

ВЛАДА

Психіатр прокоментував стан володимира путіна

Дедалі більше людей кажуть, що президент РФ Володимир Путін, який розв’язав терористичну війну в Україні психічно хворий. Інформатор попросив лікаря-психіатра першої категорії Марину Шелуденко оцінити стан глави держави-агресора. Подивившись низку відео за участю Володимира Путіна, лікарка поставила невтішний діагноз. Далі її пряме мовлення.

Якої клепки бракує путіну, читаймо в матеріалі Інформатора.

Деталі психопатологічної поведінки Володимира Путіна можна бачити навіть на зрежисованих та відретушованих відеозаписах його публічних виступів.

Діагноз

Розлад: параноїдальна психопатія (за міжнародною класифікацією хвороб – параноїдний розлад особистості) – очевидна. Розглянемо певні симптоми.

Очі. Тьмяний бляклий погляд (очі “тухлої риби”), який не виражає нічого. Цей погляд, колись пронизливий, зараз став зовсім порожнім і не виражає нічого, крім свого монотематичного марення.

Лоб. Гіперфункція лобового м’яза, що постійно перебуває в тонічній напрузі.

Посмішка натягнута, не фізіологічна (“чаплінська посмішка”). Вона не висловлює справжніх емоцій, це гра, яку він веде зі своїми співрозмовниками, які йому насправді не потрібні. Він собі вже все вирішив.

Міміка відсутня. Тьмяність у вираженні емоцій (емоційна тупість).

  • Майже повна відсутність руху головою. В останні кілька місяців на відео ми бачимо статичну напругу та відсутність поворотів голови у бік співрозмовника. Це один із провідних симптомів психопатії.
  • Мова демонструє утворення надцінних ідей, що досягають рівня марення. Маячня монотематична, маячня реформаторства, маячня великого розмаху, що свідчить про те, що у Путіна почалися розлади мислення. Вони давно себе позначили, але останнім часом посилилися та мають гіпертрофовану форму. Його мова монотонна, у голосі практично відсутні модуляції. Ми бачимо постійне повернення до теми “справедливості”, що простежується під час усіх його мовних висловлювань.
  • Корпус. Руки щільно притиснуті до тулуба. Якщо є жестикуляція, то лише кистями рук. Постійна скутість верхньої половини тулуба, часом хвилеподібні рухи корпусом, але без повороту голови. Це говорить про те, що людина прийняла рішення, єдине вірне, як йому здається. Інші думки його абсолютно не цікавлять.

У сукупності це ознаки наявності у людини черствості, безсердечності, нелюдяності, брехливості, спритності.

Як це лікують

Міжнародна класифікація хвороб відносить цей стан до розладів особистості. Параноїдний розлад особистості включає зміну стрижня особистості, а також зміни в процесах мислення, поведінки, емоцій. Ми бачимо результат процесів, які протікали давно, але останнім часом набули небезпечної форми, декомпенсувалися. Люди, схильні до таких розладів, часто присутній ген люті. Він є у багатьох людей (частіше у чоловіків), але у людей з розладами особистості він переважає і призводить до змін у головному мозку, зокрема змін мигдалеподібного тіла (області, яка відповідає за емоції, чуттєвість сприйняття, співучасть, співпереживання). Ці процеси порушуються у людей із такими особливостями генотипу.

Тобто цей стан не набутий, хоча оточення, що формують особистість, надзвичайно важливе. Перебуваючи в системі здорових комунікацій, ці вроджені особливості можуть бути компенсовані і носій гена може вести нормальне життя. У несприятливих обставин ця особливість розвивається у патологічний розлад особистості, які характеризуються надцінними ідеями, аж до марення. Ганнушкін П.Б. говорив, що такі люди у своєму мисленні доходять до фанатизму. Володимир Путін – параноїдний фанатик, заручник суб’єктивної логіки. Він нав’язує свою спотворену логіку усьому світу. Якими б не були умовляння західних політиків, правозахисників, гуманітарних організацій, вони не можуть вплинути на його рішення. Для параноїдного психопата його думка непорушна. Вести якісь діалоги з цією людиною безглуздо.

У разі Володимира Путіна ми бачимо декомпенсовану психопатію. Зазвичай такий стан, що супроводжується агресивними проявами, потребує ізоляції та медикаментозного лікування в умовах стаціонару. На жаль, у сім’ї неможливо домогтися компенсації цього стану. У історії є страшний приклад людини з подібними патологічними рисами – це Адольф Гітлер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби не проґавити важливих новин.

Нагору