Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як і куди звертатися за медичною допомогою в Коломиї

Війна війною, але медичну допомогу має отримати кожен. Як працюють медичні інституції Коломиї – у матеріалі. 

Інформатор поспілкувався з Ігорем Кобою – керівником відділу охорони здоров’я. Відповідаємо на найпоширеніші запити.

Переселенцям. Внутрішньо переміщені особи можуть отримати всі послуги на рівні з мешканцями міста. Однак, для цього потрібно локально переукласти декларацію з сімейним лікарем, аби не було складнощів, наприклад, з програмою “Доступні ліки”. Медичні послуги, консультація, госпіталізація, обстеження, надаються згідно направлення сімейного лікаря.

Первинна медична допомога. Амбулаторії сімейної медицини працюють в звичному режимі з понеділка по п’ятницю.

Графік:   08.30-17.00 (міські) та 08.30-16.00 (сільські). У суботу з 08.30 до 14.00 приймає черговий лікар в амбулаторії ЗПСМ №1, що на Чорновола, 32.

Covid-19. Амбулаторний прийом ковідних – у сімейного лікаря. Госпіталізація – в інфекційній лікарні, що на вул. Симона Петлюри, 66.

Щодо вакцинації: центр вакцинації наразі не працює. Щеплення здійснюються в амбулаторіях, зокрема, в амбулаторії №1, що на Чорновола, 32. Детальну інформацію щодо щеплень слід уточнювати в свого сімейного лікаря/терапевта/педіатра.

Поліклініки. Доросла й дитяча поліклініки працюють з 08.30 до 16.00. Субота та неділя – вихідні. Для консультації чи обстеження  потрібне електронне скерування (окрім ургентної допомоги психітра, стоматолога, гінеколога та педіатра-консультанта). Графіки прийому окремих спеціалістів радимо уточнювати безпосередньо в реєстратурах, адже багато медиків залучені до чергувань у пункті прийому біженців.

Нагадуємо, усім внутрішньо переміщеним особам слід стати на облік за адресою вул. Марії Заньковецької, 11 (ліцею №4). Там переселенці отримають посвідку та гуманітарну допомогу. 

Поліклінічна робота ведеться й у госпіталі ветеранів війни – вул. Юрія Шкрумеляка, 26

Дитячий стаціонар та пологовий будинок працюють у звичному режимі, окрім планових госпіталізацій, які наразі призупинені. Невідкладні госпіталізації продовжують здійснювати у відділеннях Центральної районної лікарні, дитячої лікарні та пологового.

Друзі, піклуймося про себе та зберігаймо здоровий дух. До перемоги ще трішки.

 

Нагору