Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломияни: війна не звільняє від оплати комунальних

Нинішня ситуація змушує багатьох перебиватися з копійки на копійку. Утім, війна – не лазівка й не втеча від виконання зобов’язань. У Центрі протидії дезінформації спростували чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплати комунальних послуг, банківських кредитів та послуг мобільного зв’язку під час війни.

Розповідає Інформатор.

В умовах дії воєнного стану українці не звільняються від сплати за комунальні послуги та банківські платежі. При цьому на час війни скасували пеню та штрафи, якщо людина не може їх оплатити. Однак після закінчення воєнних дій заборгованість доведеться погасити.

Ще кілька тез від Центру протидії дезінформації:

  • Більшість українських банків ініціювали відтермінування сплати за позиками до червня.
  • Оператори мобільного зв’язку значно збільшили кредитні ліміти на розмови та інтернет і відтермінували їхню сплату, щоб жоден українець не втратив доступу до важливої інформації.
  • Смс-повідомлення про загрози відключення мобільного зв’язку чи нарахування штрафів за кредити або комуналку через несплату не підтвердилися.

Мер Коломиї Богдан Станіславський вже неодноразово наголошував на необхідності сплати рахунків. Наразі установи комунальних послуг працюють у посиленому режимі. Працівникам потрібно вчасно й у повному обсязі виплачувати зарплатню, що частково унеможливлюється через несплату комуналки мешканцями.

До прикладу, рівень оплати у водоканалі за день впав з 300 тисяч до 100 тисяч гривень. Борг населення за послуги становить 2,9 мільйони гривень, – пише Цивільний захист Коломийської ТГ.

На КП “Полігон-Екологія” об’єм відходів збільшився на 200%, сміття по місту зараз вивозять щодня. Рівень оплати впав на 80%. У інших перевізників сміття така ж картина.

Друзі, за комунальні платити потрібно, щонайменше задля того, аби ви могли безперешкодно користуватися усіма послугами.

Віримо в те, що війна невдовзі закінчиться і ми повернемося до звичного побутового ритму.

Нагору