Інформатор Коломия

ВЛАДА

Якщо Захід об’єднаний проти нацистів, треба закрити небо над Україною – Зеленський

Якщо країни Заходу об’єдналися у боротьбі проти нацистів, то потрібно закрити небо над Україною, аби припинити цей терор. За словами Президента, якщо почнеться третя світова війна, то тільки тоді Захід зробить безпольотну зону над Україною.

Повідомляє Інформатор з посиланням на заяву Володимира Зеленського в інтерв’ю британському телеканалу Sky News.

«Якщо ви об’єднані проти нацистів і цього терору, ви повинні закрити (небо над Україною – ред.). Не чекайте, що я проситиму вас про це кілька разів, мільйон разів. Закрийте небо. Закрийте небо і припиніть це бомбардування (росіян – ред.)», – сказав він.

Відповідаючи на запитання про занепокоєння Заходу щодо потенційної ескалації конфлікту та прямої конфронтації з Росією, що погіршить ситуацію, Президент відповів:

«Гірше для кого? Для наших сімей? Ні. Для них? Хто знає? Ніхто не знає. Але ми знаємо, що саме зараз це дуже погано, а в майбутньому буде пізно. Повірте, якщо така (ситуація з бомбардуванням міст – ред.) затягнеться, ви побачите, що вони (Захід – ред.) закриють небо (над Україною – ред.), але ми втратимо мільйони людей», – додав Зеленський.

За словами Президента, якщо почнеться третя світова війна, то тільки тоді Захід зробить безпольотну зону над Україною.

«Але тоді буде вже пізно», – додав Зеленський.

Глава держави сказав, що російські сили можуть окупувати Україну, але точно не зможуть перемогти українців.

Зеленський наголосив, що його країна не може зупинити війну проти росії самостійно, а країни Заходу повинні діяти зараз, поки не стало «занадто пізно».

Нагадаємо, що станом на 9 березня за даними Пентагону резерв російський військ істотно вичерпано. 

Але тривалі бомбардування несуть велику загрозу життю українських громадян. Тому Україна звертається до світової спільноти з вимогою закрити небо.

Наталка Сандецька

Нагору