Інформатор Коломия

ВЛАДА

Дмитро Кулеба: Україна буде членом Євросоюзу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна стане членом Євросоюзу. Про це він заявив після після неформального саміту лідерів Євросоюзу. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на НВ

«Відсьогодні ми, українці, знаємо на 100%, що Україна буде членом ЄС. Тепер це питання часу. Якщо до початку війни ми гіпотетично мріяли, що колись станемо членом Євросоюзу, то тепер ми однозначно ним станемо. Ми будемо працювати над тим, щоб це відбулося якнайшвидше. Авторитет президента Зеленського в Європі настільки високий, що це дозволяє нам серйозно прискорювати всі ці процеси… Але це не станеться за день чи тиждень», — сказав глава МЗС в етері всеукраїнського телемарафону.

Водночас, за словами Кулеби, Україна очікувала на більше і розраховувала на те, що Брюссель розгляне заявку на вступ нашої країни за прискореною процедурою.

Лідери Європейського союзу за підсумками саміту у Версалі заявили про намір надалі зміцнювати зв’язки та партнерство з Україною, а також зазначили, що «Україна належить до нашої європейської родини».

Президент Литви Ґітанас Науседа оголосив, що лідери ЄС підтримали євроінтеграцію України та «процес розпочато».

Президент України Володимир Зеленський казав, що Україна звернеться до Євросоюзу щодо невідкладного вступу за новою спеціальною процедурою. Він підписав заявку на вступ України до ЄС 28 лютого. Слідом за Україною заявки подали Грузія та Молдова.

Нагадаємо, що 1 березня Європарламент підтримав резолюцію, яка закликає надати Україні статус кандидата в ЄС.

Нагору