Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Понад 3 700 військовозобов’язаних переселенців стали на облік на Прикарпатті

Чоловіків, які переселилися на Франківщину з інших регіонів України, продовжують скеровувати до військкоматів. Більше 3 700 переселенців уже стали на військовий облік в Івано-Франківській області, з них – близько 800 осіб уже мобілізували.

Про це Інформатор довідався зі слів заступника начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з морально-психологічного забезпечення Юрія Мухіна.

Він зазначає також, що до Збройних сил та інших військових формувань України вступили понад 12,5 тисяч військовозобов’язаних жителів Прикарпаття.

Проте для комплектування стрілецького батальйону потрібні офіцери.

Юрій Мухін звертається до офіцерів запасу, які ще не мобілізовані, аби ті з’явилися у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області.

За його словами, найбільше частинам ЗСУ та іншим військовим формуванням України зараз потрібні військовозобов’язані з досвідом військової служби, виконанням бойових завдань, особливо в складі ООС, офіцери первинної ланки та сержантський склад.

“Військовозобов’язані без досвіду служби будуть направлені до навчальних центрів, де вони отримають необхідні знання і навички щодо застосування новітніх зразків зброї та дій у складі підрозділів під керівництвом досвідчених інструкторів. Призовникам виплачуватимуть гроші відповідно до посади та звання”, – каже Мухін.

Призовникам виплачуватимуть гроші відповідно до посади та звання. Згідно із законом, за ними збережеться місце роботи, посада, середньомісячний заробіток на підприємстві, організації чи установі. А роботодавці не мають права вимагати від призовників писати заяву на звільнення.

Джерело: Галичина TV 

Нагору