Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пожежа на Старицького

У Коломиї на вулиці Старицького, 20 зайнялася пожежа. На місці працюює ДСНС.

Фоторепортаж підготував Інформатор.

Зі слів сусідів та рятувальників загорання відбулося внаслідок паління сухої трави. На щастя, вогонь не розповсюдився на будинки. Доки ліквідовувалася пожежа, пані, що на славу поґаздувала, нехтуючи правилами техніки безпеки, переховувалася від пожежників. Мовляв, на її подвір’ї нічого не горить.

Щороку одне й те саме: рятувальники просять не палити траву, люди розводять руками. Це стихійне явище аж ніяк не можна виправдати браком проінформованості громадян. Це – вперте ігнорування й нехтування своєю безпекою.

Чому палити сухе листя та траву ЗАБОРОНЕНО:

  • Впродовж процесу горіння в атмосферу виділяються шкідливі речовини: чадний газ, окис азоту, важкі метали, бензопірен, канцерогенні сполуки, діоксини. Як наслідок –  висипання на шкірі, бронхіт, онкологічні хвороби та хвороби серця.
  • При спалюванні руйнуються поживні речовини ґрунтового покриву, займаються кореневища кущів та дерев, згорають зимуючі корисні комахи, гинуть ґрунтоутворюючі організми.
  • Від листя до займання лісу – один крок. Як показує практика, сухі листя та трава розгораються з блискавичною швидкістю, провокуючи неконтрольовані пожежі.
  • Разом зі сухим листям, як правило, горить й сміття, що в рази посилює забруднення атмосфери.

Друзі, як то кажуть, не повторюйте цього в домашніх умовах. Бережімо себе.

Нагору