Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Для чого освіта Коломиї збирає дані про тих, хто виїхав за кордон?

Від середини березня батьківськими чатами Коломиї пронеслись повідомлення від вихователів і класних керівників з проханням надати інформацію, хто виїхав з дітьми за кордон. І почалось: міфи, припущення, гіпотези. Надмірна підозріливість воєнного стану спровокувала агресивну реакцію у багатьох.

Інформатор розпитав фахівців Управління освіти, чому і для чого їм такі дані.

“Ми справді здійснюємо моніторинг, скільки дітей виїхало за кордон, – розповідає головний спеціаліст управління освіти Оксана Тростянецька. – Багато наших учнів та вихованців уже зараховані в заклади освіти за кордоном. Але більшість з них виходять на зв’язок з нашими вчителями. На даний момент ми працюємо над тим, щоб українські учні мали можливість і надалі отримувати освітні послуги. Нам треба бачити повну картину для того, щоб у разі рішення про відновлення навчального процесу офлайн знати, як розподілити  навантаження на педагогів”.

Наразі точних даних, коли відновиться офлайн навчання у освітніх закладах міста немає.

За даними Управління освіти Коломийської міської ради, понад 2000 учнів виїхало за кордон. Загалом у ліцеях та школах міста до війни було зареєстровано майже 10 000 учнів. Щодо дошкільних закладів освіти зведеної інформації наразі нема.

Наталка Сандецька

 

Нагору