Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Музична школа “Креатив” пропонує безкоштовне навчання для діток-переселенців

Музика – рятунок від тривожних думок. Про дозвілля дітей та дорослих під час війни подбала приватна музична школа “Креатив”. Викладачі пропонують безкоштовні уроки для діток-переселенців та тих, хто втратив платоспроможність внаслідок рашистської навали. Про нові інтерактивні методи навчання – читайте у матеріалі Інформатора.

“Ми розпочали навчання заради наших дітей. Попередньо були на канікулах, адже не знали чого очікувати. У нас займаються і дорослі і дітки. У цей непростий час їх потрібно чимось займати, аби малеча могла відволіктися та поринути в атмосферу комфорту, відпочинку та гри. Музичні заняття якнайкраще цьому сприяють. Цього тижня ми відновили індивідуальні заняття з вокалу – естрадного та академічного, фортепіано, гітари. Багато наших учнів виїхало за кордон, але ми підтримуємо з ними зв’язок, проводимо уроки онлайн. Прикладом, заняття з вокалу цілком реально здійснювати в дистанційній формі”, – розповідає ініціаторка школи Урдейчук Інна.

Наступного тижня у школі спробують відновити групові заняття, що складаються з двох груп:

  • Ранній музичний розвиток від 4 до 6 років;
  • Загальний музичний розвиток від 7 до 14 років.

“Нові групові заняття будуть абсолютно безкоштовними. Хочемо, аби і дітки-переселенці і місцева малеча, чиї батьки тимчасово втратили можливість заробляти гроші, могли відвідувати ці заняття”, – додає пані Інна.

Новий підхід до навчання музиці
Музична школа “Креатив” пропонує інтерактивні музичні заняття з елементами сольфеджіо, де діти можуть пограти на різноманітних марокканських інструментах: діатонічні дзвіночки, глокеншпілі, чайм-бари. За допомогою кольорових дзвіночків діти, котрі раніше ніколи не займалися музикою, знайомляться з нотною грамотою. Знайомства та спілкування, співи та малювання під музику – нові нестандартні практики школи.

Скільки це коштує 

Групові та індивідуальні заняття, що проводилися дотепер, залишаються платними (від 100 до 150 грн), оскільки школі потрібно давати раду податкам та комунальним послугам. Зараз це дуже актуально, адже потрібно підтримувати економіку країни.

Групові заняття, що розпочнуться наступного тижня будуть безкоштовними.
Єдина умова – попередній запис по телефону: +380993018153.

“Моєю мрією було створити щось нове й нешаблонне. Осередок, де діти могли б почуватися вільно та комфортно. Ми йдемо назустріч запитам наших учнів. До нас приходить багато дорослих віком 45-47 років, які мають комплекс стресу, що залишився після навчання в музичній школі. Ми стараємося працювати з цими блоками і людина помітно оновлюється. Перше заняття триває 30 хвилин, воно безкоштовне. Кожен охочий може прийти, ознайомитися з інструментами і зрозуміти чим хоче займатись. Навіть якщо у вас вдома немає музичного інструменту – це не проблема. Вісімдесят відсотків наших учнів не мають музичних інструментів удома, утім, це майже не впливає на ефективність навчання. Чекаємо усіх, хто хоче провести час з музикою та легкістю” – підсумовує викладачка.

Адреса: вул.Т.Шевченка 21/2, вхід з внутрішнього двору.

Ніка Кричовська

 

Нагору