Інформатор Коломия

ТРЕШ

Отець Онуфрій (УПЦ МП) листувався з російськими військовими

У Києві правоохоронці затримали священника УПЦ МП Онуфрія за листування з російськими військовими про наступ на Київ. Також ієромонах зі світським ім’ям Сергій Тарасов тримав у будинку прапор «російської імперії» і Z-cимволіку. 

Повідомляє Інформатор за даними Яна Доброносова.

Прихильника окупантів затримали у власному будинку. Під час обшуку в його телефоні було виявлено листування з представниками країни-агресора, в якому обговорювався майбутній наступ ворога на Київ.

Згодом на затримання відреагували на УПЦ (МП). Її синодальний інформаційно-просвітницький відділ відкинув належність Онуфрія до церкви. Щоправда, посилаючись на інформацію Нацполіції щодо затримання російського диверсанта.

«Київська Митрополія повідомляє, що у штаті Української Православної Церкви ієромонаха Онуфрія зі світським ім’ям Сергій Тарасов не існує, і Українська Православна Церква до нього не має відношення», – заявили в УПЦ (МП).

 

Раніше Інформатор розповідав про підозри коломийських активістів щодо співпраці церкви МП, що на коломийській об’їзній у співпраці з агресором. У храмі виявили грамоти, які підтверджують приналежність до московського патріархату, десятки літрів спирту, запаси продовольства. Відео дивитися можна ТУТ.

Наталка Сандецька

Нагору