Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиянам про субсидії під час війни

Зважаючи на всю складність сьогоднішньої ситуації, багатьох українців турбує питання призначення субсидій. Коломияни – не виключення. На щастя, причин для тривоги немає – всі пільгові виплати для українців збережені. 

Інформатор публікує останні рішення Кабінету Міністрів.

На сторінці “Івано-Франківськгаз Збут” йдеться, що Уряд продовжив строк виплати державних соціальних допомог та пільг, призначених раніше.
Тобто, соцдопомогу виплачуватимуть у тому ж розмірі на весь період дії воєнного стану та один місяць після його скасування.

Отримувачам пільг не потрібно звертатись до органів соцзахисту для їх продовження.
При збільшенні доходу, наразі не прогнозується проведення перерахунку та повернення виплат одержувачами.

Для мешканців територій, де ведуться бойові дії і органи соцзахисту не працюють, Кабмін ввів спецмеханізм виплати грошової допомоги, пільг та житлових субсидій.
Відтак, громадянам, які одержували виплати через банки, “Ощадбанк” відправить кошти на їх банківські рахунки. А ті, хто отримували виплати через Укрпошту, “Ощадбанк” перекаже кошти через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”

Переселенців із зони бойових дій можуть звернутися за призначенням субсидії за новим місцем проживання. Субсидія їм може бути призначена на підставі договору найму (оренди) житла.

Проте документи краще подавати в електронній формі, скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія, або до ЦНАПу чи уповноважених осіб територіальних громад.
Українцям нагадують, що вчасна оплата комунальних послуг – запорука продовження роботи комунальної системи і реальна допомога державі під час війни.

Раніше ми писали про соцпідтримку учасників бойових дій.

Ольга Пукавчук

Нагору