Інформатор Коломия

ВЛАДА

Про ситуацію в Коломийському районі

Любомир Глушков повідомив про ситуацію на Коломийщині за добу.

Інформатор подає повний текст звернення голови Коломийського району:

Шановні мешканці!

Іде 23-я доба збройної агресії російської федерації проти України. Щоденно територія нашої країни піддається бомбардуванню та ракетним обстрілам. На жаль, продовжують гинути люди. Ми бачимо, що російські окупанти не зупиняється ні перед чим, в тому числі бомбардують цивільні та медичні об’єкти, житлові квартали і нашу інфраструктуру.

Про повітряну тривогу

Ще раз звертаюся до вас! Отримавши сигнал повітряної тривоги, в обов’язковому порядку використовуйте найближче укриття. Це бомбосховища, приміщення пристосовані для перебування під час небезпеки. Вся інформація, де знаходяться ці приміщення є на сайтах територіальних громад, а у Коломиї є інформаційно-вказівні знаки. Особливо це стосується переселенців, які не орієнтується в нашому місті. Коломияни, допомагайте та підтримуйте їх, бо для них це є важливо. Збережіть своє життя і здоров’я та своїх рідних.

Заборона квадрокоптерів

Окремо хочу нагадати, що на території району діє заборона квадрокоптерів. Категорично забороняється фотографувати та знімати військові об’єкти, в тому числі фортифікаційні споруди. Не намагайтеся передавати комусь інформацію, бо це може коштувати вашої безпеки, військовослужбовців ,нашого міста чи району.

Паління сухої трави

Останнім часом збільшилася кількість підпалів сухої трави. Це складало велику небезпеку в мирний час, а у військовий може скласти ще більшу небезпеку. Підпалення трави можете спричинити руйнування військових об’єктів, наразити на небезпеку військовослужбовців та мирних жителів громади. Сьогодні я дав доручення правоохоронним органам, спільно з службою МНС, здійснювати патрулювання, виявляти та затримувати паліїв і доставляти до органів для притягнення їх до відповідальності.

Для переселенців

Дякую мешканцям Коломийщини за надання житла переселенцям. Однак нагадую, що в обов’язковому порядку переселенці зобов’язані стати на облік. Крім того, чоловіки від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік і виконувати вказівки військового командування щодо перебування у резерві або мобілізації і прибуття до військової частини.

Для орендодавців

На жаль, вже є декілька випадків отруєння чадним газом осіб, які орендували квартири у наших громадян. Ще раз хочу звернутися до орендодавців або коломиян, які прийняли у себе переселенців! Потрібно обов’язково обстежити справність електричних або газомодифікованих споруд. Створена робоча група з працівників газових служб, МНС, , яка може виїжджати і надавати консультацію чи здійснити перевірку. Пам’ятаєте, ті хто здає житло – несе персональну відповідальність за  життя тих осіб, яких прийняли у себе. Тому обов’язково звертайте увагу на справність газо- та електроприладів.

Про роботу підприємств, установ та організацій

Прошу підприємців якнайшвидше відновити діяльність в повному об’ємі. При можливості створити додаткові робочі місця, щоб переселенці могли працевлаштуватися і забезпечувати себе. Держава робить все для того, аби людям надати допомогу. Закликаю всіх проводити таку роботу щодо сприяння працевлаштування переселенців – допоможіть їм не знайти себе на теренах Коломийщини в умовах війни.

Про доброзичливість

Прошу не розпалювати ворожнечу, поважати ближніх. Переселенці – ви є наші, ви перебуваєте у себе на Батьківщині – в Україні. Почуваєте себе, як вдома. Однак, перебуваючи в тих чи інших населених пунктах, дотримуйтесь відповідних правил, поважайте місцеві традиції і звичаї. Давайте підтримувати один одного.

Ольга Пукавчук

Нагору