Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Міноборони: від середини березня ворог відступив на 70 км від Києва

За кілька днів військових рф відкинули від Києва приблизно на 70 км, стверджують у Міноборони. Також від початку вторгнення війська РФ провели понад 1400 авіаційних нальотів.

Повідомляє Інформатор за даними Міноборони.

“Суттєвих змін в оперативній обстановці у нас наразі не відбулося. Противника зупинено практично на всіх напрямках, де він наступав. На деяких напрямках ворога відкинули, зокрема за кілька останніх днів від столиці ворога відкинули приблизно на 70 км”, — сказав Мотузяник на брифінгу у суботу, 19 березня.

Речник Міноборони розповів, що російські окупаційні війська намагаються продовжувати стратегічну наступальну операцію проти України.

“Головні завдання щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Частково ворогом досягнуто мету на Донецькому напрямку. Противник зупинений у напрямку на Миколаїв”, — повідомив Мотузяник.

Він також розповів, що Маріуполь обороняється.

За даними Міноборони, з початку бойових дій війська РФ завдали 291 ракетний удар, застосували 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провели 1403 авіаційних нальоти.

За словами Мотузяника, РФ активно “мобілізує” чоловіків на окупованих територіях ОРДЛО.

“Сформовані таким чином підрозділи вирізняються вкрай низькою бойовою підготовкою, дисципліною та моральним станом. Зі слів самих “мобілізованих”, російське командування використовує їх в якості “живця”. Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм”, — пояснив речник.

Рештки, таких підрозділів, за словами Мотузяника, повертаються деморалізованими і відмовляються від подальшої участі в бойових діях.

Відтак російські війська не змогли досягнути успіху у виконанні жодної з поставлених військових завдань, часткову мету РФ вдалося досягти лише на Донецькому напрямку. Про це у денному зведенні 19 березня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

До слова, Генштаб ЗСУ надав дані щодо російських полонених

В Україні на сьогодні офіційно – 562 особи російських військовополонених
Із усіма полоненими зі сторони рф поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Важливо!

Якщо маєте запитання чи хочете повідомити про своїх рідних, зниклих безвісти чи у полоні, то телефонуйте на «Гарячу лінію» –  НІБ: 1648, або (044) 287-81-65.

Наталка Сандецька

 

Нагору