Інформатор Коломия

ВЛАДА

Паліїв трави і сухостою будуть карати як диверсантів

Щодня в Коломиї та район нові повідомлення про пожежі. Звісна річ, така проблема існує по всій Україні. І з року в рік ситуація повторюється. В часі війни українські рятівники мають надзвичайно багато роботи в містах, які атакували російські війська. Саме тому покарання за спалювання сухостою тепер карається як диверсія.

Інформатор нагадує, що з Березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Міський голова Богдан Станіславський наголосив, що за паління сухостою передбачені не малі штрафи: для громадян від 3060 до 6120 гривень, для посадових осіб від 15300 до 21420 гривень.

Читайте також: Три пожежі сухої трави за добу на Коломийщині 

В Коломиї знову пожежа: горить урочище Левади.

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

“Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують  у Комітеті гуманітарної  та інформполітики Верховної Ради.

До теми: У селі Підгайчики, що під Коломиєю, горить магазин.

 

Наталка Сандецька

 

 

Нагору