Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вісім років тому переїхав до Франківська, а тепер вирішив заробити на мітках

У Івано-Франківську 58-річного чоловіка затримали правоохоронці. Через соцмережі зловмисник пропонував людям гроші за нанесення міток на об’єкти стратегічного значення та інфраструктури в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор за даними правоохоронців.

Зловмисник родом з Донеччини. Переїхав до Івано-Франківська в 2014 році.

Читайте також: Диверсантів спіймали на Коломийщині.

У мобільному телефоні зДиверсантів спіймали на Коломийщиніатриманого правоохоронці виявили чимало контактів з мешканцями окупованих територій та Росії. Як уточнюють у поліції, затриманого 58-річного чоловіка передали співробітникам Служби безпеки України для подальшого розслідування.

Від початку повномасштабної війни Росії з Україною, у різних містах правоохоронці виявляли мітки, нанесені люмінесцентною чи світловідбиваючою фарбою на стратегічних об’єктах, житлових будинках, а також на дорогах та деревах. СБУ заявляла, що правоохоронці фіксують систему сигналів, які використовують російські військові. Крім того, поліція закликала усіх голів ОСББ перевірити дахи будинків та закрити доступ від сторонніх осіб через повідомленнями про мітки для російських ракет, які диверсанти залишають на дахах будинків.

Як не сумно звучить, більшість затриманих диверсантів є громадянами України. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у ефірі всеукраїнського телемарафону.

Наталка Сандецька

Нагору