Інформатор Коломия

ВЛАДА

Польща та країни Балтії вимагають закрити дорогу в Європу російським вантажівкам

Війна в Україні м’яко кажучи насторожує наших близьких європейських сусідів. Міністри транспорту країн Балтії та Польщі виступили із закликом до ЄС заборонити перевезення вантажів автомобільним транспортом до Росії та Білорусі, а також провезення вантажів із цих країн. Окрім цього уряд Литви закликає також ЄС заборонити захід російських та білоруських суден у порти на всій території ЄС.

Повідомляє Інформатор за даними Інтерфакс.

Як повідомив , у зверненні також міститься .

“Сьогодні я підписав спільне звернення трьох міністрів транспорту країн Балтії та Польщі до відомств ЄС та інших колег із закликом запровадити загальноєвропейську заборону на дорожні перевезення в/з Росії та Білорусі, крім того забороняючи суднам заходити до портів ЄС, – заявив міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс у соцмережах. – Дії ЄС необхідні тут і зараз. Ми сподіваємося, що глави держав і урядів ЄС, які зустрілися в четвер у Брюсселі, не вагатимуться”.

Раніше активісти у Литві та Польщі протестували проти перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами ЄС та Росією. Литва погоджує з іншими країнами регіону ініціативу заборонити російським та білоруським суднам заходити до їхніх портів. Проте литовський прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте заявила, що краще було б ухвалити рішення загалом у ЄС, оскільки це закрило б можливості для юридичних спорів.

Нагору