Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Беремось до роботи з розумом: з 28 березня в Коломиї починається толока

Нам щодня доводиться зустрічатися із повідомленнями про паліїв. Направду, весняна толока і пожежі зрослись в сумну карикатуру. Чи можна інакше? І хто де має прибирати?

Інформатор пропонує коломиянам долучитися до міської толоки, але з розумом і не на шкоду нашому здоров’ю і довкіллю.

Традиційно толока в Коломиї розпочинається з потеплінням і триває до передвеликодніх днів. Цьогоріч загальноміська толока розпочнеться 28 березня і триватиме до 20 квітня.

То як це працює – на хлопський розум:

Біля багатоповерхівок прибирають самі мешканці або ж обслуговуюча фірма, якщо ОСББ заключило на це попередній договір. Поцікавтесь у голови ОСББ .

Території біля приватних осель прибирають власники будинків.

Вулиці й прилеглі території підприємств, магазинів, сервісних центрів, приватних медзакладів, інших установ, що знаходяться у приватній власності приводять до ладу самі власники.

Типові правила благоустрою можна прочитати ТУТ.

А комунальники наводитимуть лад у парках, скверах, відпочинкових зонах, на дорогах міста, біля установ і комунальних закладів. До слова, міська рада також приєднується до толоки.

Що робити з хмизом, сухостоєм?

У місті чи в селі їх можна використати як тверде паливо. Комунальники міста забирають сухе гілля, перепускають його через подрібнювач і цю  суміш потім можна використовувати для котелень.

У селі чи в приватному будинку міста  практично в кожному господарстві є твердопаливні котли, врешті – печі. То чому ж не використати  хмиз із з користю? Так, з пічних труб дим також несе шкоді екології. Але принаймні пожежа не пошириться на довколишні поля, ліси й сусідські будинки.

Фото з відкритих джерел

Наталка Сандецька

Нагору