Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську викрили 44-річну агітаторку за “відновлення СРСР”

Жінка 1978 року народження, родом з росії, приїхала до Івано-Франківська 7 років тому і набула українське громадянство. Вона поширювала та публічно використала символіку комуністичного тоталітарного режиму. Також під різними псевдонімами жінка вела у соцмережах агітацію «за оновлений СРСР», заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності. І це ще не все.

Повідомляє Інформатор за даними нацполіції та прокуратури.

Також ця особа адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувався деструктивний контент. Пропагувала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.

24 лютого в день початку повномасштабного нападу рф на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у прихильниці СРСР крім українського, ще й паспорт громадянки російської федерації. А ще техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у розпочатому кримінальному провадженні за ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зловмисниці повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Викрили агітаторку поліцейські спільно із СБУ.

Нагору