Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні створили платформу, яка відображає частоту сигналів повітряної тривоги

Через часті повітряні атаки, жителі українських міст та сіл змушені бігти в укриття по кілька разів на день. А повітряна тривога може не закінчуватися протягом кількох годин. Аби світ побачив масштаби страждань українців через війну, запустили платформу, що відображає частоту сигналів повітряної тривоги в Україні в режимі реального часу – SirensToday.

Повідомляє Інформатор.

На платформі можна переглянути останні активні сирени, скільки часу українці провели в бомбосховищах за останню добу. Ще відображається кількість людей, яким довелося ховатися. Всі дані постійно оновлюються. Аналітика збирається по областях України через відповідний Telegram-канал.

“Росія постійно атакує міста України з повітря. Людям доводиться ховатися у підвалах, іноді годинами поспіль. Сирени повітряної тривоги попереджають українців, щоб вони залишалися в укриттях через загрозу ймовірного нападу. Ми збираємо дані в режимі реального часу, щоб зробити масштаби страждань видимими”, – написали розробники.

Зазначається, з початку війни, українці перебували в укриттях 69,6% часу, а сирена пролунала 4048 разів. Ці дані також оновлюються.

Натиснувши  “Donate“, можна пожертвувати гроші волонтерській організації “Повернись живим”, а також ознайомитись з іншими варіантами допомоги.

До слова, розробниками проекту є українці Дмитро Красноухов та  Марко Іваник.

Нагору