Інформатор Коломия

ГРОШІ

Сади перемоги: уряд закликає фермерів активізуватися, щоб уникнути голоду в Україні

В Україні триває найскладніша за всю історію незалежності посівна кампанія. Через війну посівна 2022 року стане ще й найвідповідальнішою, бо від роботи українських аграріїв залежить продовольча безпека як України, так і всього світу. Наприкінці березня Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок ініціативи “Сади перемоги”

Повідомляє Інформатор

Через війну проблем в аграріїв багато. Зокрема, на Сумщині, Чернігівщині, Донеччині, Луганщині, Миколаївщині, подекуди на Київщині та Харківщині навіть ті земельні ділянки, до яких аграрії мають доступ, часто заміновані і люди просто бояться розпочинати на них роботу. В Херсонській області зафіксовано випадки цілеспрямованих ударів по складах, у місцях стоянки сільськогосподарської техніки, по інженерних базах для того, щоб зірвати посівну.

Держава продовжує працювати над вирішенням нагальних проблем, з якими зіткнулися аграрії.

За даними Верховної Ради України в Україні вже спрощено доступ до палива, проведено дерегуляцію ліцензування ввезення пестицидів та агрохімікатів, спрощено реєстрацію сільськогосподарської техніки та сертифікацію насіння.

Що передбачає ініціатива Мінрегіону “Сади перемоги”

29 березня відбулась нарада з представниками обласних військово-цивільних адміністрацій. Учасники пообіцяли розгорнути масштабну роботу всюди, де сьогодні тільки можливо. Всі учасники підтримали ініціативу “Сади Перемоги”, яка відома світу ще з минулого століття. Тоді аграрії об’єдналися і спрямували свої зусилля на те, щоб їхні країни уникнули продовольчої кризи, а разом сворити/зберегти робочі місця в аграрному секторі в умовах війни. Найбільш вдалими були кампанії у США та Канаді.

“Сади Перемоги” — це відповідь українців окупантам на загрозу голоду, – зазначив заступник міністра Міністерства розвитку громад і територій Іван Лукеря, – Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення продуктами харчування своїх родин, сусідніх регіонів, всіх служб, що знаходяться на передовій”.

Мінрегіон рекомендує громадам області долучитись до ініціативи, адже “Сади Перемоги” – це ваш внесок у перемогу України!
Слідкуйте за повідомленнями Інформатора про ініціативу “Сади перемоги”

Наталка Сандецька

Нагору