Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Міський голова привідкрив завісу, що передбачає озеленення Коломиї

Ви, мабуть, звернули увагу на банери, розтягнуті довкола каштанів на бульварі? “Обережно! Це дерево може нести для вас загрозу!” В силу того, що останнім часом в Коломиї чимало дерев  зникли з обличчя міста, постає питання: то каштани на черзі?

Інформатор дізнавався, які плани в міського голови на бульвар та інші зелені вулиці міста.

29 березня ініціативна група оглянула зелені насадження на бульварі Лесі Українки, в парку імені Кирила Трильовського, поруч міського озера та інших місцях Коломиї. Активісти напрацювали рекомендації щодо санітарних чисток, лікування та зрізу дерев, які на спільній зустрічі ми обговорили.

До теми: Зрізка дерев у Коломиї – це частина програми озеленення?

“Наразі дерева на бульварі Лесі Українки не зрізатимуть, – обіцяє міський голова Богдан Станіславський. – Спробуємо спершу їх полікувати. Але водночас по всьому бульвару проведемо формувальну обрізку, щоб надати деревам естетичного вигляду та забрати небезпечне гілля”.

Також міські урядники взялися й до інших робіт у сфері озеленення: на міському озері ж планують продовжити почату роботу з “пониження дерев у парку поруч озера”,  а на площі Відродження невдовзі хочуть провести формувальну обрізку ялиці.

 

Наталка Сандецька

Нагору