Інформатор Коломия

ВЛАДА

На боці України проти росії воюють біля 1500 білорусів

Участь у війні проти Росії на стороні України беруть вже близько 1,5 громадян Білорусі. Також білоруси децентралізовано чинять протидію війні й на території Білорусі. Про це під час телемарафону заявив голова кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлана Тихановської.

Повідомляє Інформатор за даними голови кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлана Тихановської Валерій Ковалевський.

“Багато білорусів виїжджають до України, щоб чинити спротив зі зброєю в руках. Цифри різняться, приблизно від 500 до 1500 тисячі білорусів вже воюють в ЗСУ. Більшість білорусів асоціюють успіх у цій війні з нашою особистою побудовою демократичної незалежної Білорусі. А диверсійні акти білорусів —  це народний порив… Білоруси ставляться до цієї війни категорично негативно”, — зауважив Валерій Ковалевський.

За його словами, у початку війни є значна провина чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

“Для нас дуже важливо підтримувати антивоєнний настрій в суспільстві. Те, що відбувається сьогодні — це вина Лукашенка, без нього цієї війни могло не бути взагалі. Білорусь продовжує надавати матеріальну підтримку російським військам, забезпечуючи надійний комфортний тил”, — підсумував політик.

Нагору