Інформатор Коломия

ВЛАДА

Комунальники Коломиї планують до Великодня завершити поточні ремонти доріг

Після зими на більшості вулиць міста утворилися нові ями. Так щороку. Проте через воєнний стан фінансування на комунальні роботи суттєво обмежене. Тож капітальні роботи наразі довелося відкласти до мирних часів. Але частина ремонтів доріг Коломийської територіальної громади таки буде виконуватися. Які вулиці можуть розраховувати на ямковий ремонт – читайте у статті.

Начальник управління комунального господарства Андрій Радовець розповів Інформатору про плани на квітень з поточних ремонтів доріг в Коломийській ТГ.

Коли росія напала на Україну і по всій території держави було оголошено воєнний стан, Державна казначейська служба України зупинила перерахунки коштів на територіальні громади по більшості напрямків. Зокрема – на капітальні видатки. Тож з капітальними ремонтами доріг доведеться зачекати.

“Проте за березень ситуація поволі змінилась, – розповідає начальник управління капітального господарства Андрій Радовець. – Наразі фінансування є на поточні ремонти доріг, утримання мереж вуличного освітлення, світлофорів, обслуговування кладовищ, роботи з озеленення”.

Попередньо наприкінці березня міські урядники оглянули стан доріг Коломийської територіальної громади і склали попередній план робіт. Поточні ремонти доріг здійснять силами комунального підприємства “Полігонекологія”. Кошти на сировину є – переконують в управлінні комунального господарства.

“До Великодня маємо ліквідувати усю ямковість в місті та селах Коломийської територіальної громади. На кількох вулицях поточні ремонти вже розпочали”, – стверджує Андрій Радовець.

Читайте до теми: Моя хата не скраю: коломияни взялися до толоки

Зокрема поточні ремонти доріг можна очікувати на таких вулицях:

  • вул. Карпатська,
  • вул. Довбуша (від вул. Трильовського до міського кладовища),
  • просп. Грушевського,
  • вул. Хмельницього,
  • вул. Мазепи,
  • вул. Верещинського,
  • вул. Міцкевича та ін.

Не оминуть увагою і села Коломийської ТГ: там теж будуть проводити поточні ремонти дорожнього полотна.

Вулицю Довбуша почали ремонтувати ще минулого року ямковим ремонтом, а цьогоріч мали взятися до капітальних робіт. Навіть заклали для цього 20 млн грн.  Проте війна втрутилась у плани і доведеться привести до ладу дорогу поточним ремонтом. Роботи буде здійснювати КП “Полігонекологія”.

В планах комунальників – закінчити поточні ремонти до Великодня.

Нагадаємо, що в Коломиї є спеціальна установка, яка дозволяє здійснити ремонт струменевим методом. Проте температурний режим наразі не дозволяє проводити такі види робіт. Такі роботи будуть можливі, як тільки середньодобова температура сягне +15°C. Крім того наразі ще не запрацювали підприємства, в яких міська рада закуповувала емульсію для цієї установки.

Про перебіг основних комунальних робіт в місті читайте на нашому сайті. Оперативно, коротко, актуально.

Наталка Сандецька

 

Нагору