Інформатор Коломия

ТРЕШ

“Умру за родіну”: рф залучатиме підлітків до війни в Україні

“У найкращих традиціях Гітлера РФ як гарматне м’ясо вирішила кинути у бій молодь. Під загальну мобілізацію потрапили загони “Юнармії”, частина яких знаходиться і в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим”, – омбудсменка Людмила Денісова.

Повідомляє Інформатор.

Тоді як Україна акцентується на холістичній освіті, критичному мисленні, формуванні цілісної особистості та можливості жити повносило, Росія вчить як помирати. Ідеологічне виховання російських дітей – квінтесенція радянських традицій – пропагандистське програмування з пелюшок. Бери зброю до рук та воюй за “родіну”.

“Юнармія” зʼявилась у 2016 році як «дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух», що діє під крилом російського Міністерства оборони. У 2019-му аналогічну структуру створили в “ДНР” та “ЛНР”. Тільки локалізували назву, згадавши в ній Молоду гвардію — напівлегендарну підпільну організацію часів Другої світової, до якої входили діти (наймолодшому було 14 років). Діяла Молода гвардія у Краснодоні (нині — Сорокине), що на Луганщині, – дослідило Громадське.

Мілітаризація Криму. 

“«Міністр освіти» Криму одразу після окупації заявив, що півострову потрібно швидко надати російської ідентичності. І для цього використали всі можливості — зокрема тотальну мілітаризацію. До 2015 року Росія не робила жодних потужних кроків щодо мілітаризації освіти. А через рік зʼявляється наказ Міноборони про відновлення “Юнармії”. І ми вважаємо, що це зробили саме для формування російської ідентичності”, — роком раніше коментувала керівниця освітнього напряму Української гельсінської спілки з прав людини Валентина Потапова.

Також Потапова зауважила, що “Юнармія” значно омолодилася: спершу туди приймали з 14 років. Потім планка знизилася до 10 років. А зараз у її складі є навіть діти 7 років.

Повернімося до реалій 2022.

“Рішення про залучення підлітків до воєнних дій було ухвалено ще в середині березня, проте впроваджувати подібні заходи вирішили одночасно з офіційною мобілізацією у Росії, з 1 квітня 2022 року. Починаючи з 29 березня 2022 року юнармійцям, яким виповнилося 18 років, почали надходити листи із запрошеннями «на співбесіду» та «проведення культурно-патріотичних занять», які фактично є повістками на відправлення у військову частину “, – пише Людмила Денісова.

Підсумовуючи: Юнармійців збиратимуть у штабах до 10 квітня 2022 року, після цього їх планується перекидати у місця дислокації, а потім – на Харківщину та Донбас.

Чого очікувати? У мережі прогнозується град зі сльозливих історій юних “асвабадітєлєй”, котрих відправили на “учєнія”. Доки наші Збройні Сили стають прикладами гуманності та милосердя, окупанти закидають своїх патріотично піднесених “немовлят” на криваву бійню.

 

 

Нагору