Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийська дитяча бібліотека працює всупереч всьому

У Коломийській дитячій бібліотеці організували центр дитячого дозвілля. Тут займають вільний час діток корисною справою, щоб відвернути увагу від подій, які відбуваються в нашій державі.

Інформатор побесідував із завідувачкою книгозбірні Надією Дідик та розпитав про життя закладу в умовах війни.

Щодня у бібліотеці проходить дитяче дозвілля. Тут працює дитячий кінозал, де можна переглядати фільми за шкільної програмою. Також запустили проект “Країна Мультляндія” і малеча кожного дня дивиться мультфільми. Дітки займаються ліпленням, розмальовують малюнки, грають настільні ігри. Незабаром у книгозбірні проводитимуть майстер-класи.

У бібліотеці створили дитячі простори відповідно до віку: для малюків від 5 до 10 років, дітей середнього шкільного віку та старшокласників. Заклад намагається відповідати вимогам сучасного читача.

Зараз приблизно 20 діток переселенців відвідують бібліотеку. Нещодавно тут з’явився куточок під назвою “Бібліоняня”. Переселенці можуть залишити своїх дітей на годинку, щоб піти по справах.

Книжковий фонд поповнюється книгами, подарованими читачами. Бібліотека має багато читачів-підлітків, адже читати зараз круто.

Працівники створили спеціальний фонд для батьків. Спочатку це був куточок з книгами для виховання. Батьки приводили своїх малюків і могли теж почитати. Поступово до фонду додавали книги за запитами батьків – детективи, романи, тощо.  Тепер тут три величезних стелажі з книгами. Батьки кажуть, що вже не потрібно іти у бібліотеку для дорослих.

Читачі можуть приходити до книгозбірні у будь-який час з 10:00 до 18:00  та крім обідньої перерви. Неділя – вихідний.

Адреса: вулиця Йосафата Кобринського, 10 (біля Народного дому).

Ольга Пукавчук

Нагору