Інформатор Коломия

ТРЕШ

Благородна втеча: як росія бреше про відступ з Київщини

Аби виправдати свої злочини у Бучі, росія розповсюджує пропогандистську тезу про нібито “добровільний відступ за домовленістю з Києвом”.

Інформатор поширює свіжий фейк рф перехоплений Центром протидії дезінформації при РНБО.

“Після світового розголосу злочинів, що вчиняли російські загарбники у Бучі, російська пропаганда активно поширює тезу про «добровільне виведення військ з Київщини»”, – йдеться у повідомленні ЦПД.

Така лінія поведінки була опрацьована пропагандистами рф перед засіданням Радбезу ООН щодо злочинів окупантів у Бучі. Таким чином кремль намагався перекласти відповідальність за катування мирного населення на українських військових.

5 квітня постпред рф в ООН в.небензя озвучив офіційну вигадану рф позицію про те, що “дарма російські військові залишили Бучу за домовленістю з Києвом”. Після того, як в ООН не відреагували на російську псевдоверсію подій, тезу про «домовленість» продовжив поширювати д.пєсков.

“Жодних домовленостей не було! На цьому неодноразово наголошувала, зокрема, і рф. Окупанти відступили під натиском ЗСУ. Зараз, щоб прикрити поразку, кремль намагається дезінформувати світ «заднім числом»”, – наголошують у ЦПД при РНБО.

 

Нагору