Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Спорт вгамовує стрес – як у Коломиї проходять тренування з легкої атлетики

У Коломиї продовжує функціонувати секція з легкої атлетики. Вікових обмежень для відвідувачів – немає. Біг, стрибки, метання – як знімають стрес коломияни та вимушені переселенці.

Розповідає Інформатор.

Щодня з 15 до 17 години на стадіоні ліцею №4 відбуваються тренування з легкої атлетики. Аби приєднатися до занять, достатньо прийти до майданчику у спортивному одязі.

Окрім легкої атлетики можна позайматися баскетболом, волейболом, боксом, боротьбою та гімнастикою. Дозвілля координують професійні тренери, усі занятті – безкоштовні.

“Вікових обмежень немає. Приходять усі охочі – від дітей до літніх людей”, – ділиться тренерка Світлана Дорундяк.

На думку пані Світлани спорт – це ефективна опція для психологічного розвантаження, особливо для діток-переселенців.

Відомо, що регулярні заняття спортом зменшують занепокоєння, покращують сон та апетит. Прикладом, легких аеробних навантажень щодня вистачить, аби плавно знизити рівень тривожності. Пішої ходи міським парком чи пробіжки озером буде достатньо.

Вправи спонукують ваше тіло вивільняти ендорфіни, хімічні речовини в мозку, які знімають біль і занепокоєння. Спорт також знижує рівень гормонів стресу, кортизолу та адреналіну. Дослідження показали, що 20-30 хвилин фізичних вправ щодня можуть допомогти людям почуватися спокійніше.

Читайте також: куди піти, аби втихомирити нерви і серденько.

 

 

Нагору